Andlighet och vetenskap behöver gifta sig

Foto av Ashes Sitoula på Unsplash

Det här är en sak om den energiska helande och spirituella tillväxtindustrin som slår mig. Eller jag kan till och med säga att jag personligen inte gillar den här saken. Eller - åtminstone - att jag inte ser det som det bästa det kan vara. Jag pratar om språket som används för att förmedla andliga budskap.

Det esoteriska språket kan avskräcka många från att fråga om andlighet. Men varför bryr jag mig ens? Kanske om någon blir avskräckt från att gräva in i dessa ämnen så lätt är det helt bra? Kanske behöver de inte veta om det, de är inte redo för det eller helt enkelt inte intresserade?

Jag kunde sluta bry sig, precis som om jag inte behöver bry mig om någonting i världen. Men ämnet för spirituell tillväxt ligger mitt hjärta mycket nära. Och jag känner att det måste finnas ett bättre alternativ att beskriva saker som Agnihotra, Reiki, meditation och andra saker som innebär energi.

Jag tror att det främst är det språk vi använder som gör att många människor misstänker att det andliga samtalet är allt skitsnack och bedrägeri. Till exempel:

Läkande energi från denna plats höjer din vibration och lindrar dina barndomstrauma, liksom löser energiska blockeringar. Genom vår lärares intuitiva vägledning får du insikter och inspiration som blir vägvisare på din inre resa. Genom att komma i samklang med Moderjorden hjälper du dig att ta bort de blinkers som åläggs dig av samhällsprogrammeringen ...

Jag skapade texten ovan för att inte citera någon riktig webbplats - det är inte min avsikt att kränka någon. Jag vet att den här typen av språk har blivit en norm, och många andliga människor kan relatera till det mycket bra. Jag kan relatera till begrepp som intuitiv vägledning, högre medvetande eller höja ens vibration själv. Men jag inser att många människor inte kan, trots att de djupt inne kan vara intresserade av att leta efter andliga upplevelser.

Jag tror att många av dessa energiska eller helande metoder är giltiga och att de kan "fungera". Jag ser att deras resultat visar sig för många människor inom olika områden i deras liv. Och det är därför jag ser nödvändigheten av att förena diskursen kring dessa praxis.

Låt oss inte ha vårt samhälle uppdelat i forskare och andliga människor. Låt oss försöka ansluta dem genom att hitta ett gemensamt språk som alla kan tala. Och eftersom det är de andliga människorna som ofta påstår sig vara mer upplysta, postulerar jag att de tar initiativ till att förena de motsatta paradigmerna genom att anpassa det språk de använder. ;)

Att arbeta med högre energier kommer inte att göra jobbet, och intuitiva healare förändrar inte heller världen till det bättre bara av sig själva. Som ett globalt samhälle har vi bara en chans att bli hållbara om vi verkligen börjar sätta samarbete före tävlingen. Vi behöver forskarna att arbeta tillsammans med intuitiva läkare, snarare än att varje grupp försöker bevisa överlägsenhet i sin världsbild.

Var finns språkkompromissen? jag vet inte. Jag kan bara lägga fram vad min intuition antyder (avsedd ordning).

Jag tror att den gemensamma språkgrunden för oss alla talar från vår personliga erfarenhet.

Det kan vara en upplevelse av att läsa någon annans forskning, bedriva vår egen eller ... bli läkt av en helig eld. För detta ändamål spelar det ingen roll vilken typ av upplevelse vi har samlat hittills i våra liv. Det som är viktigt är detta:

Så länge vi beskriver vår egen erfarenhet, så exakt som vi kan, samtidigt som vi tänker på vem vi riktar meddelandet - förblir vi giltiga.

Låt oss inte fortsätta falla i den gamla fällan att skämma och anklaga varandra på grund av det vi tror på. Både forskare och intuitiva healare har rätt att uttala sin sanning. Och de har också möjlighet att kommunicera med varandra. Det är bara frågan om att hitta det vanliga språket.