Oh Jösses! Är jorden platt eller päronformad?

Jag stod i kö vid porten djupt nedsänkt i en bok om universum.

Det var dock något som surrade och nästan störde min läsning. Jag var tvungen att fokusera i tjugo sekunder för att isolera den rösten från flygplatsens mjuka men ihållande bakgrundsbrus.

Några ord som hon sa hade väckt min uppmärksamhet: hon kastade i själva verket slumpmässigt i sina meningar begrepp som "rymden", "jorden" och "solen", men i något sätt konstigt och ovanligt sammanhang, som inte låter rätt.

I en långsam inställningsprocess insåg jag att hon kranglade om jordens form. Hon rapporterade hela tiden någon annans tankar och citerade möjliga felaktigheter i vetenskapliga tester, men hon försökte också hålla ett formellt avstånd, antagligen för att hon visste att hennes poäng inte skulle ha accepterats av de flesta. Hon antydde faktiskt subtilt att jorden faktiskt kan vara ... platt.

Efter flera minuter hade jag fått nog.

Jag vände mig om, avbröt hennes midstrafik och uttalade så assertivt och allvarligt som jag kunde:

”Jorden har formen av ett päron. Peariod.”

Hon stirrade på mig som om jag kom från Mars (tja ... förmodligen chokladstången).

Och vid den tidpunkten insåg jag att jag var tvungen att starta en argumentation och ge mig själv för en sann konspirationsfanatiker. Som ni kan föreställa er den svåra delen försökte att inte snigga.

Det som kom nästa kan läsas nedan (kompletterat med bilder och citat).

Du kanske har hört att ”Jorden är en sfär som är lite utplattad vid polerna”. Fel: Jorden är en sfär, mycket långsträckt vid en pol.

Det är också där namnet "Jorden" kommer från formen: från förfädernas "Pearth"; en bokstavlig översättning till modernt språk skulle vara:

"Päronformad planet som kretsar kring Giant Hot Peach". [Jesaja 22: 7]

Genom ablation förlorades det ursprungliga "P", och vi står kvar med det nuvarande namnet "Jorden".

Eftersom jag vet att människor inte tror förrän de ser, här är ett okonverterbart bevis. Bilden av vår planet, sett från rymden, utan de överraskande korrigeringar som gjorts av NASA för att redogöra för ”den runda formen av ISS-fönstren” (som de säger försöker motivera deras mystifieringar):

Dessutom är det en stor konspiration på gång, till fördelarna med - överraskning - USA. De vill inte att du ska veta att de på grund av jordens uppenbarligen icke-sfäriska form har ett mycket mindre land än de vill visa.

I själva verket, om man står för den faktiska päronformade formen av jorden, är hela kontinentala USA faktiskt mindre än Luxemburg !!

Men jag vet att djupt inne i dig finns det fortfarande en liten skeptisk röst. Jag vet för att jag också har varit där. Vi hade trots allt samma skolgång. Så här går du med den verkliga politiska världen:

Vidare, som ett tecken på kosmiskt öde, slogs Newton på hans huvud av ett fallande päron, inte ett äpple som falskt överlämnats. Här är den skiss som han gjorde strax efter att ha fått sin berömda Golden-Globe-grade idé tillbaka 1952 (eller var det 1953? Jag är inte säker):

Jag medger att det ser ut som ett äpple, men om du tittar närmare på visar det otvetydigt att det är ett päron (som också handen noteras längst ner)!

Fortfarande inte övertygad? Titta på hur en jordförmörkelse visas från månen:

Man kanske märker att effekterna av atmosfären beaktas.

Ytterligare forskning visar att vi faktiskt inte kommer att skingra oss! Vår fruktbara följeslagare, månen är här för att jämföra med andra satelliter.

Höll det dig någon gång att månen hade en konstig likhet med ... en banan?

Och detta, mina päron, är "Giant Hot Peach" som det hänvisas till i [Jesaja 22: 7].

Den

Om det inte är sant du söker, så hittar du. [Jesaja 22: 7].

Checkmate ball-earth-theory-följare!
Obs! Den här artikeln är delvis baserad på en viral post från mina på Quora, som hade 50 000+ visningar.
Friskrivningsklausul: Efter att ha fått flera förvirrade PM måste jag säga - borde det inte vara uppenbart - att det här är en satirisk artikel för det växande antalet plattöringar där ute.