Foto av Zoriana Stakhniv på Unsplash

Hur Multiverse Theory räddade mitt äktenskap

(Teoretiskt.)

Äktenskap är en svår resa, men en rudimentär kunskap om Multiverse Theory kommer definitivt att göra det enklare. När jag började undersöka möjligheten till en kvantmångvers, där ett nytt universum skapas varje gång ett nytt beslut fattas, insåg jag att det kan finnas flera verkligheter där Megan och jag fortfarande är tillsammans.

Detta ger mig hopp eftersom det är vetenskap.

När mitt liv faller sönder finns det en annan verklighet där jag verkligen drar allt tillbaka igen. Roligt! Teoretiskt, lärde jag mig från Wikipedia, det finns en verklighet där jag hjälpte till med hushållssysslor och var mer känslomässigt öppen mot att spränga Rick & Morty varje natt i sovrummet. Kanske finns det till och med ett universum där jag då inte förklarade skämt för henne varje natt när vi gick i sömn. Kanske om jag hade varit uppmärksam på Rick & Morty-underteksten skulle jag ha lärt mig om mångfald ännu förr än nu, eftersom det är precis exakt vad showen handlar om. Occams rakkniv, som anser att den enklaste lösningen med minst möjliga antaganden är den korrekta hypotesen, kan motsäga denna idé. Men google säger att William av Ockham var en fransiskan friar och aldrig ens hade en flickvän så fan det bruset.

Om jag bara kunde ha vetat hur användbar vetenskap var förr kanske jag fortfarande skulle vara gift med Megan i detta universum!

Inte bara det, det kan finnas ett oändligt antal universum där jag inte bara stannar kvar med Megan utan världen Också har inte allvar och jag är mycket starkare och allt är verkligen svampigt eller något. Jag är obegränsad!

Varje universum har ett silverfoder.
- Alburt Eyestain

Megan som lämnar mig i den här verkligheten öppnar verkligen bara upp ett oändligt antal alternativ i alla andra universum. Visst kommer denna verklighet snabbt att växa in i ett dyster känslomässigt bedövt hellscape utan någon förutsägbar flykt, men det är just denna verklighet. Ju mer fruktansvärda beslut jag fattar i detta universum, desto mer är jag antagligen helt spikad av det i "Blue Universe" eller "Inside Out Universe" eller "Everybody is Bald, But Like Bruce Willis Bald Universe."

Nu varje gång jag fattar ett annat skitligt livsbeslut i denna verklighet viskar jag “Alley Oops!” och föreställ dig att Alternate-Unverse-Me får en friggin SLAM DUNK.

När jag berättade för detta-universum-Megan de goda nyheterna sa hon att alla Megan som skulle ha stannat kvar hos mig inte var en riktig Megan, och om de andra Megan fick reda på henne, ja, det skulle vara problem. Det gjorde ont. Jag sa till henne att det är galen att tänka att människor har funnits i över 6 000 år i detta universum och fortfarande bryter varandras hjärtan och hon sa till mig att gå ut från sin veranda eller så skulle hon kalla sina äldre bröder som antagligen är meniga mobbar i varje universum.

Men lyssna.

  1. Vet jag allt om Multiverse teori? Nej, självklart inte.

2. Känner jag tillräckligt för att kunna förklara det för Megan? Inte ens nära men -

3. Har det någonsin stoppat mig tidigare? Nej. OCH -

4. Lärde jag mig rätt belopp för att få mig att må bättre? Ja. Absolut. 1000% - enhälligt i princip.

Så. Vem är det själviska man-barnet nu, Megan? Huh? Exakt. Det är fortfarande jag. Men någonstans, på något sätt ... inte så mycket.

Jag hoppas att du kommer att gå med mig nästa vecka när jag räknar ut hur man bastardiserar buddhismen för att förklara att jag inte är lat jag "utövar mindfulness på internet".

Om du inte är säker på hur du ska spendera de kommande 5–10 sekunderna, klicka på "följ" -knappen eller låtsas ge ett skämt-långsam-klapp med "klappa" -knappen där borta. [Båda är 100% fria och garanterar att de släpper ett mystiskt utbrott av endorfiner i min hjärna.]