30 nyhetsbrev jag inte kunde leva utan

Nyhetsbrev kan vara fantastiska källor till inspiration, möjligheter och underhållning om du hittar rätt

Jag älskar ett bra nyhetsbrev.

Mitt jobb är att veta vad som händer i olika branscher (media, vetenskap, tech, startups), komma med nya idéer relaterade till dessa branscher (om det är att skriva om dem, tala om dem, fatta rådgivande beslut bakom dem) och hitta nya källor till arbete, resor och möjligheter.

Många frågar mig hur jag lyckas hålla jämna steg - och det korta (och kanske lite för förenklade svaret, men det är för en annan dag) är att jag prenumererar på skräppost med nyhetsbrev.

Vissa nyhetsbrev är till nyhetsbrev, andra är sammanfattningar av vad som har publicerats på en webbplats - jag älskar det förut för att det är övergiven, djupt dyk, inre arbetande-av-någon-mind-egenskaper; Jag älskar det senare för vem som faktiskt kontrollerar sina favoritwebbplatser och bloggar varje dag längre ...?

Men en liten anmärkning om personliga nyhetsbrev: det finns många fantastiska internetfolk som lägger mycket på att sammanställa otroliga nyhetsbrev för den rena glädjen att dela vad de tycker är fantastiskt med den breda världen, i en mer intim miljö - det faktum att du kan klicka på svar och, oftare än inte, få svar från dessa människor är ganska unikt för nyhetsbrevets värld. Det här är förmodligen det främsta skälet till att jag gillar dem: för att jag får höra de inre funktionerna i någons hjärna som jag inte kommer att få i en artikel, en nyckelord eller kanske till och med över ett kaffe. Jag är mycket medveten om detta, eftersom jag också har ett nyhetsbrev, och det är till skillnad från något av mitt skrivande, tweeting, talande eller rådgivning; det är bara några tankar och några fantastiska saker som jag har sett som jag tror att andra människor kanske gillar. Jag älskar att hitta nyhetsbrev som detta från andra. (Skamlös promo: du kan hitta mina här #sorrynotsorry)

Innan jag kommer in på min lista - några saker att notera:

 1. Jag är superöppnad med nyhetsbrev, så jag är en lätt konverterare när jag ser alternativet för ett nyhetsbrev - men jag är också ganska otålig. Om den första jag får inte är så användbar, intressant eller underhållande som jag misstänkte, är jag snabb att avsluta prenumerationen och gå vidare till nästa
 2. Jag använder Unroll.me för att hantera min inkorg (de lägger allt i en separat mapp som i huvudsak är min "läs senare" -lista) och jag kontrollerar det en gång om dagen
 3. Jag avsatte tid att specifikt gå igenom de mer köttiga / inspirationsledda nyhetsbrev (på samma sätt som jag avsatte tid att läsa en bok)
 4. Det finns många dagar där jag inte är på humör och jag väljer bara alla och raderar - jag brukade få allvarliga FOMO kring nyhetsbrev och ärligt talat var det bara lite sorgligt. Jag skulle råda andra perfektionister att tänka på det
 5. Jag har en riktigt lång, slumpmässig lista över saker jag är intresserad av, så det är osannolikt att du kommer att gilla allt nedan - men jag tror att det finns något som vi har gemensamt, så finns det något i den här listan för dig

OK tillräckligt med platsinställning, nedan är några av mina favoritnyhetsbrev (alfabetiskt, för att strukturera denna lista på något sätt blev ur handen ...)

 1. En VC - så den här VC i New York som heter Fred Wilson (USV) skriver i huvudsak vad som är på hans tankar VARJE DAG (hur?!?!) På sin blogg (jag prenumererar för att få den i min inkorg) - snedstarter startar, företag, finansiering , tech, blockchain
 2. a16z nyhetsbrev - månatligt nyhetsbrev från Andreessen Horowitz som pekar på 5 saker de har gjort den månaden (podcast, artiklar, förklarare, rapporter etc). Nyttigt att veta vad de inom ett av de mest inflytelserika företagen tänker - skev teknik, finansiering, startups, framtida teknik, regering
 3. Aeon-nyhetsbrev - en sammanfattning av vad som har publicerats på Aeon, en av mina favoritpublikationer - sned filosofi, vetenskap, förnuft, samhälle, "stora idéer"
 4. ARMACAD - bra sammanfattning av möjligheter inom akademin, journalistik, internationella utbyten öppna för tillämpningar - sned akademi, vetenskap, internationell, politik, möjligheter, journalistik
 5. Austin Kleons nyhetsbrev - författaren till 'Steal Like an Artist', detta är hans veckovis nyhetsbrev med fantastiska länkar och några av hans skrifter, allt om konstens värld, kreativitet och skrivande - skiftande konst, skrift, design, bokrekommendationer
 6. Brain Food, av Farnam Street - veckosammanfattning av (och en del kommentarer runt) artiklarna som publicerades på Farnam Street-webbplatsen den veckan, och deras rekommenderade böcker - snedvrider självutveckling, affärer, filosofi, böcker
 7. CB Insights - spricka nyhetsbrev om vad som händer i världen för startinvesteringar, globalt; innehåller massor av essdiagram. Det slutar till och med med "Jag älskar dig" - snedställda startups, teknik, vetenskap, finansiering, USA, företag
 8. Crunchbase Daily - daglig avrundning av investeringar, konferenser, nyheter och viktiga tidsfrister i startups världen - skews tech, startups, finansiering, företag
 9. Designlycka - Zat Rana skriver i huvudsak, sammanställer och delar fantastiska idéer och tips kring "utforma din egen tur" - snedvrider självutveckling, filosofi, arbetssätt, utbildning, bokrekommendationer
 10. Exponential View - Veckodjup och nedladdning från den knäckande Azeem Azhar om vad som händer i världen för framtidens teknik & samhälle (främst AI) - snedvrider AI, företag, startups, finansiering, etik, samhälle
 11. FierceBioTech - bästa sättet att få alla nyheterna i världen av bioteknik, life science-företag, farma, medtech etc - skev biologi, vetenskap, life science, startups, pharma, finansiering
 12. Avsluta - finansiella nyheter på 3 minuter (dagligen), med emojis, vad är inte att älska? - snedvrider finans, affär, analys, investering
 13. Fem saker - en VC som heter Nico Lumma drar ihop den här spricklistan VARJE DAG (hur?!?!?), Det finns alltid en bra läsning eller två där inne - skiftande affärer, politik, startups, tech, samhälle
 14. Fem saker på fredag ​​- en lista över (du gissade det ...) 5 saker som den underbara James Whatley tycker är fantastisk varje vecka (det finns alltid mer än 5 saker btw) - sned reklam, spel, media, kultur
 15. Fullt laddat - Bloomberg Technology dagliga nyhetsbrev; Jag gillar det för det är inte bara en lista med uppenbara artiklar utan har lite redaktörskommentarer kring det - sned teknik, nystartade företag, företag, finansiering
 16. H + Weekly - eftersom Conrad Gray (författaren) sammanfattar perfekt: "senaste nyheter och artiklar om robotik, AI och transhumanism", antar jag att H står för Humanity? - lutar framtida teknik, AI, robotik, transhumanism, startups, vetenskap, tech
 17. Skada din hjärna - nyhetsbrev från Erik Jones som han kallar "en internet-spellista för människor som är fascinerad av världen" - det finns alltid sprickande podcast och videorekommendationer här - sned medier, samhälle, rekommendationer, kultur
 18. Laura Olins nyhetsbrev - det här är svårt att beskriva så jag använder Lauras ord: "Härliga och / eller meningsfulla saker i form av länkar, anteckningar och uppdateringar om projekt" (Hon var Obamas digitala strateg för hans omval och jag hittade bara detta nu när jag försökte hitta hennes nyhetsbrevlänk. Jag har ärligt talat ingen aning om hur jag började få hennes nyhetsbrev, men jag är så glad att jag gör det, det är en bra källa till inspiration) - sned media, internet, samhälle, kultur, slumpmässigt
 19. Life Sci VC - en knäckande blogg av Bruce Booth (Atlas Ventures) om den underbara världen av life science-företag, jag prenumererar för att få den i min inkorg - skiftar livsvetenskap, startups, finansiering, företag, farma, hälsa
 20. Longreads Top 5 - om du älskar långa, köttiga, knäckande artiklar, är denna lista över de bästa från den veckan 100% upp på din gata - snedvrider skrivande, journalistik, samhälle, rekommenderade läsningar, böcker
 21. Neo.Life - veckovis nyhetsbrev som handlar om människors framtid, liv och biologi; WIRED, men fokuserad på life science (konstigt nog, det är grundaren var en av grundarna av WIRED själv ...) - skevs science, life science, bra skrift, tech, startups, kultur
 22. Andra dalar - kreativa och teknikrelaterade nyheter INTE från Storbritannien / USA / EU från den vackra Anjali Ramachandran - snedstartade startups, digital, tech, företag, finansiering
 23. Storythings - 10 intressanta berättelser, eller tankar om hur man berättar fantastiska berättelser, varje fredag ​​- skiftar media, konst, digital, journalistik
 24. Ten Things, av Luke Leighfield - en lista över (naturligtvis ...) 10 saker som den vackra Luke tycker är fantastisk. Jag ser alltid fram emot att läsa detta - snedvrider konst, dokumentärer, samhälle, musik, skrivande
 25. Hustle - detta är en av mina favoritkällor för affärs- / ekonomiska nyheter, skrivna på ett till det pekande, underhållande sätt (jag hatar mig själv för att kalla det "FT for Millennials", men jag kan inte tänka hur jag ska beskriva mer it) - snedsteg USA, företag, nystartade företag, finans
 26. The Prepared - så detta är ett nyhetsbrev om tillverkning men STAY With ME. Maskiner är blodiga coola och det här nyhetsbrevet hänger sig helt åt det, med en start / ingenjör / tillverkare-rörelse sned - snedstartade startups, teknik, tillverkning, företag, tillverkning
 27. E-posten med läslistan - Ryan Hours månatliga e-post med 5–10 böcker att läsa. Jag ser fram emot den här: den är alltid full av ädelstenar som jag aldrig skulle vilja läsa, och några rekommendationer jag har tagit har * alltid * varit lysande - snedställda böcker, kultur, historia, politik, rekommenderad läsning, bra skrivande
 28. Webkurios - den underbara Matt Muir skriver detta varje vecka. Det är det längsta nyhetsbrevet jag får, och jag vet ärligt talat inte hur han gör det. Hur som helst, det är helt härligt, totalt vanvänt och fullt av saker du inte hittar någon annanstans - sned sociala medier, samhälle, konst, musik, teknik, slumpmässigt
 29. WIRED Awake - morgonöversikt från WIRED om vad som händer i världen. Jag tycker att detta är användbart som en snabb bläddring - sned teknik, vetenskap, startups, spel, media
 30. Zeynep's Eclectics - Jag älskar Zeynep Tufekcis författare, och det här är hennes nyhetsbrev där hon lägger tankar och anteckningar som är för långa för Twitter, som inte är tillräckligt polerade för min New York Times-kolumn, och inte är redo eller passar bra för Facebook eller någon annanstans. ' - snedvrider affärer, personliga tankar, journalistik, bra skrivande

* BONUS * Självklart har jag mitt eget små nyhetsbrev, Brain Reel

* ANNAN BONUS ÄR INTE LUCKLIG * Om du vill upptäcka fantastisk (ny och gammal, från hela genrerna) musik varje fredag, bör du också prenumerera på Jed Hallams Love Will Save The Day

Om du har några nyhetsbrevrekommendationer, posta dem nedan i kommentarerna - jag skulle gärna höra om de jag saknar ...